Online Gasztronómiai Magazin

Mandulás, szilvás bárányragu kölessel

A mandulás, szilvás bárányragu kölessel recept hozzávalói

80 dkg báránycomb, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, tárkony, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál cukor, 40 dkg szilva, 10 dkg köles, 5 dkg mandula, 1 csomag petrezselyemzöld

Mandulás, szilvás bárányragu kölessel

Mandulás, szilvás bárányragu kölessel

 

A mandulás, szilvás bárányragu kölessel recept elkészítése

 

Hagyományainkból építkezünk ma, lesz a hozzávalók között szilva, köles és bárány. Rég elfeledett ízeket teszünk egymás mellé, hogy újra bekerüljenek a mindennapi konyha alapanyagai közé. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is felolvasztjuk a vajat. Érdemes jó minőségű, magyar vajat használni, mert az kiemeli az ízeket.

Mindezek után a kockára vágott báránycombot a vajon pirított vöröshagymán pároljuk, fűszerezzük. Ne feledjék a kakukkfüvet és a rozmaringot sem hozzáadni, azok adják meg az étel teljes karakterét!

Mintegy egy óra múlva a majdnem megpuhult báránycombhoz hozzáadjuk a felezett, magtalanított szilvát, amit előzőleg cukron lekaramellizáltunk. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak.

Felengedjük fehérborral, összeforraljuk a báránnyal, majd kölest főzünk mellé köretnek. A kölest, ugye tudják, ugyanúgy kell megfőzni, mint a tésztát, csakhogy egészen másfajta karakterű köretet kapunk. Tálaláskor mandulaszeletekkel szórjuk meg.

 

Egy más karakterű bárányreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.