Online Gasztronómiai Magazin

Mangalica szűzpecsenye forró meggyel

A mangalica szűzpecsenye forró meggyel recept hozzávalói

60 dkg mangalicaszűz, szegfűbors, só, vaj, 1 üveg meggybefőtt, 40 dkg burgonya

Mangalica szűzpecsenye forró meggyel

Mangalica szűzpecsenye forró meggyel

 

A mangalica szűzpecsenye forró meggyel recept elkészítése

 

A mangalicát nem csak a zsírjáért szeretjük, hanem bizony a húsáért is. Nem sorolunk orvosmeteorológiai szaktitkokat, mert csak egy titok van. Finom a húsa. Mi nagyon szeretjük a gyümölcsös húsokat. A mai étel sertésszűzből készül, méghozzá mangalicából, amelynek különleges ízét a fanyar meggy tökéletesen kiegészíti. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el otthon Önök is így!

Azzal kezdünk, hogy a szüzet előre bepácoljuk a következőképpen: szegfűborsban megforgatjuk, majd olajban hagyjuk állni 1 órát. A pác után kevés olajon megsütjük szép színűre, a hús zsírját pedig felhasználjuk a mártás elkészítéséhez.

Mindezek után kevés keményítőt, kb. fél kanálnyit vízzel elkeverjük, majd a mártáshoz adjuk, hogy sűrűbb legyen. A mangalica hús aktuális árát itt találják!

Következő lépésként a meggybefőtt levét aláöntjük, végül beleöntjük a meggyet is. Vajjal lehet sűríteni, fényesíteni.

Pirított burgonyát készítünk köretnek. A burgonyát héjában előre megfőzzük, majd félbevágjuk, és egy kicsit visszapirítjuk a serpenyőben. Előnye az íze mellett például, hogy a félbevágott burgonya tálalásnál könnyebben megáll a tányéron.

Ezek után ráhelyezzük a tányérra a húst, mellé pedig a meggymártást. A legvégén kevés keményítőt vízzel elkeverünk, és a mártáshoz adjuk, hogy sűrűbb legyen.

 

Mangalica szűzpecsenye forró meggyel, fotó: Hamarits Zsolt

Mangalica szűzpecsenye forró meggyel, fotó: Hamarits Zsolt

 

További mangalicahúsos receptjeinket itt találja!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.