A marhafartő sülve, főve, mustárral recept hozzávalói
- 3 evőkanál mustár,
- 30 dkg sárgarépa,
- 1 csomó petrezselyem,
- 25 dkg cukkini,
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 10 dkg vaj,
- 1 evőkanál méz,
- só,
- bors,
- 50 dkg marhafartő

Marhafartő sülve, főve, mustárral
A marhafartő sülve, főve, mustárral recept elkészítése
A régi időkben a marha titka első körben az volt, hogy akadt egy jó hentesünk. Ez azért ma is megoldás lehet, mert nem mindegy, milyen marhahússal dolgozunk. Javul a helyzet, de mindig van javítanivaló, nagyon figyeljünk, hogy ne öreg tejmarha húsát vegyük, mert abból bizony nem lesz jó étel!
A marhafartőt kb. 1 cm vastagra szeleteljük, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. Elkészítjük a krusztot, vagyis: a zsemlemorzsát 5 dkg reszelt sárgarépával és 5 dkg reszelt cukkinivel összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a mustáros marhafartőt. Marhafartőhöz aktuális elérhetőséget itt találnak, egy kis ismertetővel fűszerezve:).
A másik oldala csupaszon marad, így sütjük serpenyőben készre. A zöldségeket kockára vágjuk, és a hús visszamaradt zsiradékában puhára pároljuk, végül mézzel ízesítjük, és így tálaljuk.
Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!