Online Gasztronómiai Magazin

Marinált padlizsán csirkemellel

A marinált padlizsán csirkemellel recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 30 dkg padlizsán, só, 12 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, bors, oregánó, fél köteg petrezselyem, kenyér

Marinált padlizsán csirkemellel

Marinált padlizsán csirkemellel

 

Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek. Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa - a sokadik alkalomkor, miután ráadásul megtudta, mivel is foglalkozom - megosztotta velem ennek az ételnek a titkát.

 

A marinált padlizsán csirkemellel recept elkészítése

 

Először elkészítem a pestót. Ehhez apróra vágott rukkolát keverek össze olívaolajjal. Ha épp úgy gondolják, más zöldfűszernövényből is elkészíthetik, apróra vágott petrezselyemből, vagy bazsalikomból például.

Ezek után a padlizsánt kockára vágom, rövid időre forró, enyhén sós vízbe beáztatom. Nagyon kevés forró olajon megpirítom, mert a padlizsán olyan, mint a szivacs: ha sok olajat használnék, akkor csak magába szívná az olajat, az pedig nem jó. Sózom, borsozom, hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot.

A csirkemellet formázom, sózom, borsozom, megsütöm. A kruton pedig nem más, mint sütőben pirított kenyér. Megformázom, levágom a széleit, és ügyesen a csirkemell formájához igazítom. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.

 

Egy más karakterű csirkés receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni zöldségekkel készülő ételek között, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válogassanak, és ha megtetszik valamelyik recept, készítsék is el!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.