A mimózafánk, vaníliaöntettel recept hozzávalói
- 25 dkg liszt,
- 2 db tojás,
- 1 dl tejföl,
- só,
- olaj,
- 2 dkg vaníliás pudingpor,
- 0,5 dl tej,
- 5 dkg cukor,
- vaníliás cukor

Mimózafánk, vaníliaöntettel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A mimózafánk, vaníliaöntettel recept elkészítése
Fánk ezerféleképpen, most a vaníliás verziót mutatjuk meg. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!
A hozzávalókat egy kevés rummal levestészta keménységűre alaposan összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. A rumhoz aktuális árakat itt találnak.
Pihentetés után a tésztát sodrófával kinyújtjuk, majd derelyevágóval szépen, körkörösen csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a kezünkre hajtjuk, majd így megformázva egy erre a célra szolgáló formába tesszük, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? adásában is látták, és forró olajban megsütjük.
A vaníliaöntethez a hideg vanília pudingport hideg tejjel összekeverjük, kristálycukrot, sőt, ha még pikánsabb ízt szeretnénk, egy kis vaníliás cukrot tegyünk hozzá. Ugye, milyen egyszerűen elkészíthető ez a finomság? És, remekül passzol ehhez a desszerthez, mi más, mint egy Tokaji Aszú. És ha be tudnak szerezni egy 1993-as évjáratot, nos, az maga a tökély!
Ha szeretne még további édességreceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.
Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
(20030320)