Online Gasztronómiai Magazin

Murat módra készített sertésszűz

A Murat módra készített sertésszűz recept hozzávalói

50 dkg sertésszűz, só, őrölt bors, 1 dl olaj, 1 dl fehér bor, 4 szelet sonka, liszt, sült burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, balzsamecet, retekcsíra, hagymacsíra, ruccola, tárkony

Murat módra készített sertésszűz

Murat módra készített sertésszűz

 

A Murat módra készített sertésszűz recept elkészítése

 

Hogy Napóleon hadvezére pontosan így szerette, azt itt és most nem tudjuk bizonyítani:): Azt viszont igen, hogy hasznos recept, bármikor elővehető:).

Először is a sertésszüzet egyenletes nagyságúra felvágjuk. A szeleteket baconszalonnába betekerjük, majd megtűzzük fogvájóval, arra figyelve, hogy a szalonna rajta maradjon. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak. Amint ezzel megvagyunk, kicsit meglapítjuk, megnyomkodjuk a hengereket. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel, fehérborssal - tudják, a sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós! Forró zsiradékban pirosra sütjük.

Ezek után a sonkaszeleteket is megsütjük. A sütőzsiradékba kevés lisztet teszünk, tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük fehérborral, végül kiforraljuk. Ha szükségesnek érzik, akkor utána ízesíthetnek sóval, fehérborssal. Közben a kockaburgonyát bő, forró zsiradékban kisütjük. A ruccola levelet feltesszük a tálra, majd mellé a retek- és hagymacsírát. Végül meglocsoljuk balzsamecettel.

Így tálaljuk:
Fontos lépés, hogy a szűztönkökből kivesszük a fogvájót, nehogy kellemetlenséget okozzon. Ezután a mártással leöntjük, és a sült sonkaszeletekkel díszítjük. A kockákra sült burgonyakörettel tálaljuk. Nem a legegyszerűbb recept, de vitathatatlanul meghálálja a törődést!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

 

Kíváncsi lenne egy másik, sonkával készült receptre is? Itt van egy, például.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.