Online Gasztronómiai Magazin

Mustáros hagymás sertésborda

A mustáros hagymás sertésborda recept hozzávalói

50 dkg sertéskaraj, 10 dkg hagyma, 2 dkg fokhagyma, 50 dkg burgonya, 5 dkg mustár, 2 dl tejföl, só, bors, 1 dl olaj, petrezselyem, tojás, tejszín, újhagymaszár

Mustáros hagymás sertésborda

Mustáros hagymás sertésborda

 

A mustáros hagymás sertésborda elkészítése

 

Megszokott gazdag receptjeink egy újabb darabja. Erősen domináns benne a hagyma, ezzel kalkuláljanak a kiválasztáskor. Igazi hagyományos recept ez a Mit főzzünk ma? tárából, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy olajon karikára vágott és grill fűszerkeverékkel megszórt hagymát pirítunk. Használhatnak sima napraforgóolajat is, de javasoljuk, hogy próbálják ki szőlőmagolajjal! Erre tesszük rá a karajt, és félangolosra sütjük. A tejfelbe fokhagymát és mustárt keverünk, ez lesz a mártásunk. A karajhoz aktuális árat itt találnak.

Amint ezekkel megvagyunk, zsírpapírból szív formát vágunk ki, és az egyik felére rátesszük az ételt a következő sorrendben: karikára vágott, héjában főtt burgonyát, a félangolosra sült húst, majd leöntjük a tejfölös mártással.

Ezek után ráhajtjuk a szív másik felét, a két papírt összehajtogatjuk, hogy jól záródjon. Végül 180 fokos sütőben megsütjük.

Tálalásnál a papírt a közepén felhasítjuk, és savanyúságot, például zöld dinnyét, karfiolt, valamint uborkát kínálunk hozzá.

 

Egy egészen más típusú karajreceptért kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.