Online Gasztronómiai Magazin

Mustáros, meggyes kacsamell

A mustáros, meggyes kacsamell recept hozzávalói

mustármag 2 dl sós vízben forrázva, 35 dkg meggy kimagozva, 2 evőkanál tárkonyecet, 2 dl fehérbor, 2 evőkanál cukor, 4 db kacsamell sózva, beirdalva, 1 evőkanál dijoni mustár

Mustáros, meggyes kacsamell

Mustáros, meggyes kacsamell

 

A mustáros, meggyes kacsamell recept elkészítése

 

A konyha az a terület, ahol egy jó ötlet, és persze egy (vagy több) jó alapanyag mindent elvisz a hátán. A kacsamell nem kérdés. De csak úgy süssük meg? Persze. De van néhány gyümölcs, ami egészen más karakter ad, például a meggy, jelen esetben. Kipróbálják?

Most azzal kezdünk, hogy a mustármagot beáztatjuk a sós vízbe. A tárkonyecetet a fehérborral, cukorral, meggylével és a mustármaggal felfőzzük. Utána lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a magozott meggyet, kevés keményítővel besűrítjük.

Ha kihűlt, hozzákeverünk egy evőkanál dijoni magos mustárt. Hidegen tálaljuk a forró, rózsaszínre sütött kacsamell mellé. A kacsát most sóztuk, borsoztuk, és egyszerűen megsütöttük. Aki jól átsütve szereti, hosszabb ideig hagyja a grillserpenyőben. A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

 

Egy egészen más karakterű kacsamellreceptért kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.