A narancsdzsem recept hozzávalói
- 2 kg narancs,
- 250 ml víz,
- 400 g finomítatlan nádcukor,
- 1 db citrom leve

Narancsdzsem
A narancsdzsem recept elkészítése
Sajnos hozzászoktunk ahhoz, hogy egy csomó mindent készen vegyünk meg. Pedig jó tudni, mi van a dzsemben, és jó szórakozás az elkészítése is.
A narancsokat megmosom, megtörlöm, és egy zöldséghámozóval olyan vékonyan hámozom le héját, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Több lesz, mint gondolnád. Körülbelül a felét más célra is felhasználhatod. Például kandírozott narancshéj, szirupos narancshéj, vagy egyszerűen csak lereszeled, és beteszed a fagyasztóba.
A narancshéjat egy rozsdamentes tálba teszem, és felöntöm a vízzel és körülbelül 2 óráig állni hagyom. A narancsokról egy kés segítségével az összes fehér részt levágom, és vékony karikákra vágom. Egy alacsony, nyeles vastagtalpú lábosba teszem és hozzáadom a cukrot. A cukor mennyiségéről Te döntesz, illetve a narancsod: használhatsz többet is. Félreteszem.
Ha kíváncsiak, hogy hogyan folytatódik a narancsdzsem elkészítése, akkor látogassanak el a Nyárikonyha oldalára!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!