Online Gasztronómiai Magazin

Narancsos kacsamell lencsés tócsnival

A narancsos kacsamell lencsés tócsnival recept hozzávalói

2 db kacsamell, 10 dkg margarin, bors, só, 10 dkg narancshéj, 40 dkg narancs, 0,5 dl olívaolaj, 1 üveg barna sör, 3 dkg szója, 5 dkg méz, 2 dkg friss gyömbér, 5 dkg füstölt sajt, 20 dkg burgonya, 5 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg reszelt sajt

Narancsos kacsamell lencsés tócsnival

Narancsos kacsamell lencsés tócsnival

 

A narancsos kacsamell lencsés tócsnival recept elkészítése

 

Kacsa gazdagon, hozzá pedig egy spéci tócsni készül most, mutatván, mennyi lehetőség van benne. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

A konyhai folyamat most azzal kezdődik, hogy a kacsamellet egészben két napig pácoljuk.  A pácolási idő letelte után egészben is meg lehet sütni, mi most azonban felszeleteljük. Méghozzá rézsútosan szeleteljük fel a húst, sózzuk, majd margarinban megsütjük.

A kacsamellhez aktuális árat itt találnak.

Köretnek lencsés tócsnit  készítünk. Nem lesz ördöngősség! A főtt lencsét összekeverjük főtt, reszelt burgonyával, liszttel, tojással. Sózzuk, borsozzuk. A keverésnél arra kell figyelni, hogy ne legyen túl kemény. Ezután vékony lepényeket formázunk, végül forró olajban, egyenletesen megsütjük.

Ezek után a narancsot felszeleteljük, az apró lehulló darabokat pedig a narancsmártásba tesszük. A kacsa zsírjában lepirítjuk a narancshéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt és a gyömbért. Köretnek párolt rizst adhatunk. Ha borosok, kiválóan passzol hozzá egy kékfrankos, Villány vidékéről, próbálják ki. Ha viszont sörösök, egy jó müncheni malátás Augustiner Edelstoff remek választás hozzá.

 

Egy másfajta kacsamell receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.