Hozzávalók, narancsos sütőtöklekvár
2 kg megtisztított tök
6 db nagyobb narancs
10 cm hosszú gyömbér
1 db vanília kikapart magja
60 dkg cukor

Narancsos sütőtöklekvár
A narancsos sütőtöklekvár elkészítése
Egy kis érdekesség, hogyan készül a lekvár Limara konyhájában. Remek vendégrecept, nézzenek rá!
Egy szép nagy tököt tisztítottam meg, Épp két kiló lett a húsa. Felkockáztam és egy nagyobb edénybe tettem. Kifacsartam a narancsok és a citromok levét, a tökre öntöttem, ráreszeltem a gyömbért és hozzáadtam a vanília őrleményt is.
Fedő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult hozzáadtam a cukrot, felforraltam és botmixerrel pürésítettem. Most már állandó kevergetés mellett főztem, míg kellően be nem sűrűsödött. Nem kellett sok idő neki, kb. 5 perc alatt készen lett.
A recept folytatását a Limara péksége oldalon olvashatják!
Egy egészen másfajta tökös receptet itt találnak!
Jó étvágyat kívánunk!