Online Gasztronómiai Magazin

Némakacsa melle, májával töltve

A némakacsa melle, májával töltve recept hozzávalói

60 dkg kacsamell, 20 dkg kacsamáj, só, bors, 1 dl fehér tokaji, 0,2 dl konyak, rozmaring, 50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín

Némakacsa melle, májával töltve

Némakacsa melle, májával töltve

 

A némakacsa melle, májával töltve recept elkészítése

 

Kacsa kétszeresen feldolgozva, melle is, mája is. Nem lesz hétköznapi recept, ezt előre megígérjük. Kifejezetten ajánljuk, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a kacsamájat ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, ráöntjük a tokaji bort, a konyakot, valamint egy kevés tejszínt. Betesszük a hűtőbe, és állni hagyjuk.

A kacsamell bőrét ízlés szerint levágjuk (vagy nem). Ahogy tetszik. Egy vékony pengéjű késsel felszúrjuk, és egy üreget vágunk a mellbe. A kacsát megsózzuk, borsozzuk, és friss vágott rozmaringgal megszórjuk. A májat kivesszük a hűtőből, kicsit megsózzuk, és az üregbe töltjük. A kacsához aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben a kacsa mindkét oldalát elősütjük, utána középmeleg sütőben kb. 170 fokon készre sütjük. Ezt megtehetjük egyébként akár a serpenyőben is.

Némakacsa melle, májával töltve, ha máshonnan nézzük

Némakacsa melle, májával töltve, ha máshonnan nézzük

A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tejet felforraljuk. A forralt tejjel, tejszínnel és vajjal habosra keverjük. Ízlésesen tálaljuk, tippet a képen látnak.

 

Egy másik kacsás receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.