Online Gasztronómiai Magazin

Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recept hozzávalói

70 dkg darált nyúlcomb, 2 db áztatott zsemle, só, bors, 10 dkg új sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 10 dkg ricotta (édes túró), 5 dkg zsemlemorzsa, 4 db tojás, 4 db nyúlgerinc, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg cukkini, 1 db sárgahúsú paprika, 1 db piroshúsú paprika, 4 db rozmaringág, 2 dl zöldségalaplé, 1 csomag durvára vágott petrezselyemzöld

Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

Nyúlból készült rablóhús zöldségekkel

 

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recept elkészítése

 

Aki zsenge húsra vágyik, annak nincs is jobb választás, mint ez a recept. Természetesen nyúl, tudják, nálunk mindig talál receptet nyúlhúsra, hol ilyet, hol olyat. Ez most egy nyársas variáció, kicsit másképp, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a darált nyúlhúst összekeverjük az áztatott zsemlével, a pirított vöröshagymával, a fűszerekkel, valamint a tojással. A nyúlhúshoz aktuális árakat itt találnak.

Összegyúrjuk, majd a kapott masszából kis golyókat formázunk, és szépen, ízlésesen  felfűzzük a befűszerezett, darabolt, hártyázott nyúlgerinccel együtt egy bambusznyársra. Rozmaringágat helyezünk a nyársra.

A zöldségekből olívaolajjal egyszerűen pirított zöldségeket készítünk, és erre tálaljuk rá a rablóhúst.

Cserszegi fűszerest kínálhatunk hozzá, vagy pedig egy eperfagylaltból készült desszertet. Vagy mindkettőt, ahogyan szeretnék. Feltétlenül készítsenek el mindent!

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recepthez kínált eperfagylalt

A nyúlból készült rablóhús zöldségekkel recepthez kínált eperfagylalt

 

Egy másfajta nyúlreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.