Online Gasztronómiai Magazin

Nyúlgerinc fehérborral, brokkolis burgonyával

A nyúlgerinc fehérborral, brokkolis burgonyával recept hozzávalói

60 dkg nyúlgerinc, 1 dl fehérbor, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, só, provence-i fűszer, 30 dkg burgonya, 20 dkg brokkoli

Nyúlgerinc fehérborral, brokkolis burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Nyúlgerinc fehérborral, brokkolis burgonyával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A nyúlgerinc fehérborral, brokkolis burgonyával recept elkészítése

 

Nagy kedvencünk a nyúlhús, ezúttal pedig egy igazi hétköznapi verzió jön, már annyiból, hogy gyorsan elkészül, nem egyserpenyős ugyan, mert egy nyeles forraló nem árt hozzá, de... Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A nyúlgerinceket megsózzuk, provence-i fűszerrel  megszórjuk, ezzel adjuk meg a mai étel alaphangulatát, majd érméket vágunk belőle. A nyúlgerinchez aktuális árat itt találnak.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, majd a fehérbort és sót.

Kiforraljuk ezt a mártást, amihez fehérborsot is adunk, majd mehet hozzá a kockára vágott főtt burgonya, valamint a forrázott brokkoli. Kis lángon tovább főzzük , de csak egy kicsit.

A nyúlérmék mindkét oldalát kisütjük egy serpenyőben, majd tálaljuk.

 

Akit már régi ismerősként üdvözölhetünk, sejti, mi jön most. Persze, hogy nyúlreceptajánlat!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó  étvágyat kívánunk!
(20080212K)Comments are closed.