Online Gasztronómiai Magazin

Olasz göngyölt pecsenye

Az olasz göngyölt pecsenye recept hozzávalói

5 dkg vaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, 2 csokor petrezselyem, 60 dkg marhafelsál, 1 db citrom (leve), sonka, olaj, 1 db vöröshagyma, víz, húsleveskocka, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 db babérlevél, 2 szem borókabogyó, 1 dl tejszín

Olasz göngyölt pecsenye, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Olasz göngyölt pecsenye, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az olasz göngyölt pecsenye recept elkészítése

 

Teszünk most egy kis mediterrán kirándulást az Európa és világ ízei magyarul célkitűzés jegyében. Itália az úticél, nézzék meg ezt az olasz receptet, és készítsék is el így otthon!

Szokás szerint először is egy kis információ a marhahúsról - kevesebbet fogyasztunk belőle, néha idegenkedünk is, sajnos ezek tények. Az árától is tartunk, tehát ideje beleásni magunkat a témába! Az alapinformációk után itt lehet tájékozódni az árakról!

5 deka vajon 3-4 gerezd apró kockákra vágott fokhagymagerezdet takaréklángon, kevergetve puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ezután megsózzuk, két csokor összevagdalt petrezselyemzöldet adunk hozzá, és még 1-2 percig a tűzön hagyjuk.

Egy szép tömör, körülbelül 60 dekás marhafelsáldarabot úgy vágunk be, hogy szétterítve egy vékony, nagy téglalapot kapjunk, és a fokhagymás petrezselyemmel megkenjük. Rácsavarjuk egy citrom levét, és vékony gépsonkaszeletekkel befedjük. A húst összegöngyöljük, és átkötjük.

Két evőkanál olajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megpirítunk, a hústekercset körös-körül átsütjük rajta, annyi vízzel öntjük fel, hogy az edényben ujjnyi magasan álljon, és egy húsleveskockával ízesítjük. Adunk hozzá egy púpozott evőkanál paradicsompürét, két babárlevelet, meg két szem borókabogyót, és fedő alatt, kis lángon, a levében időnként megforgatva a pecsenyét, puhára pároljuk.

Ha a levét elfőné, mielőtt a hús megpuhulna, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk. Végül rövid lére sütjük, és a hústekercset egy vágódeszkára fektetve, tíz percig állni hagyjuk. Ezután a zsineget lebontjuk róla, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a pecsenyét. A levébe egy deci tejszínt vagy tejfölt keverünk, és a húst belerakva, megforrósítjuk.

 

Itt találnak egy másik mediterrán hangulatú receptet!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.