Online Gasztronómiai Magazin

Olasz zöldségleves kicsit másképp

Az olasz zöldségleves kicsit másképp recept hozzávalói

10 dkg zeller, 2 db kisebb cukkini, 2 db sárgarépagyökér, 1 db burgonya, 40 dkg paradicsom, 20 dkg zöldbab, 10 dkg levestészta, 2 db fokhagymagerezd, 8,5 dl zöldségleves, só, bors, vágott petrezselyem, bazsalikom

Olasz zöldségleves kicsit másképp

Olasz zöldségleves kicsit másképp

 

Az olasz zöldségleves kicsit másképp recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - most a mediterrán térségben kalandozunk, minestrone, zöldségleves. És persze, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói megszokhatták, megint egy kicsit másképp készül, még magunkhoz képest is. Ráadásul ez egy mikrós verzió, azaz a leves a mikróban készül, szinte teljes egészében. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a zellert megtisztítjuk és vékonyra felszeleteljük. A cukkinit karikára vágjuk, csakúgy, mint a sárgarépagyökeret. A burgonyát kockára vágjuk, a paradicsomnak lehúzzuk a héját, és ezt is kockára vágjuk. A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra szeljük. A zöldségekhez aktuális árakat itt találnak.

Az így előkészített hozzávalókat a levestésztával, a fokhagymagerezdekkel és a  zöldséglevessel a 2,25 literes Mikroplusz edénybe öntjük. Fedő alatt mintegy 20-25 percig, 600 watton főzzük, amíg a zöldség megpuhul.

Közben kétszer-háromszor keverjük meg, ízesítsük  sóval, borssal, a vége felé szórjuk meg vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Az állásidő ennél az ételnél egy kicsit több a megszokottnál, kb. 6 perc.

 

Sokszor mondjuk, ismét bizonyítjuk, zöldséglevest is sokféle módon lehet készíteni. Természetesen adjuk is a tippeket, nézzék meg ezeket is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Ha pedig körülnéznének húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.