Online Gasztronómiai Magazin

Oldalas sütőben

Az oldalas sütőben recept hozzávalói

80 dkg sertésoldalas, 30 dkg zöldségágy, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg fokhagyma, só, őrölt bors, kakukkfű, 25 dkg pulykamáj, 1,5 dl barnamártás, 10 dkg erdei gomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg bacon szalonna, 15 dkg gyöngyburgonya, párolt zöldségek, 1 dl vörösbor

Oldalas sütőben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Oldalas sütőben, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az oldalas sütőben recept elkészítése

 

Kedvencet választottunk most, ami nem más, mint az oldalas. Természetesen ma is egy kicsit másképp készül, nézzék meg, hogyan, és készítsék is el így!

Zöldségágyat készítünk: egy sütőedénybe beleteszünk nagyobb darabokra vágott hagymát, angol zellert, paprikát, sárgarépát. Erre kerül majd rá a hús. Az oldalashoz itt találnak aktuális ártippet.

Előkészítjük a húst: a sertés oldalast a hosszanti oldalán félbe vágjuk. A csontokat a fél részből kibontjuk. A kivágott húsból darált húst készíthetünk. Az oldalast hústűvel kör alakúra összetűzzük, így korona formát kapunk. Apróra vágott fokhagymát teszünk rá. A zöldségágyra helyezzük a húst, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és 40-50 percet sütjük 170-180 fokos sütőben.

Olívaolajba gyömbért teszünk, amikor megpirult, rátesszük a leforrázott, felvágott pulykamájat, s kicsit áthevítjük. Hozzátesszük a felvágott erdei gombát. Ízesítjük fehér borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel. Ha áthevült, barnamártást öntünk rá, majd összeforraljuk. Ügyeljünk rá, nem kell túlpárolni! Ha szükséges, öntsünk alá kevés vörösbort.

Raguként még gyöngyburgonyát adunk hozzá. A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hordó alakúra formáljuk, s bő, forró zsírban szép pirosra sütjük. Kínálhatjuk párolt kelvirággal, brokkolival, sárgarépával.

 

Itt találnak egy jó kis levesreceptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(Kemencés korona)Comments are closed.