Olívával és fetasajttal töltött hal

Hozzávalók

10 dkg olívabogyó, 1 db paradicsom, bazsalikom, fehérbors, fokhagyma, 4 szelet tengeri halfilé, 15 dkg sajt (feta), 5 dkg vaj, 50 dkg tagliatelle, 2 dl tejszín, 1 köteg petrezselyem

 

Olívával és fetasajttal töltött hal

Olívával és fetasajttal töltött hal

 

Az olívával és fetasajttal töltött hal recept elkészítése

 

A halszeleteket óvatosan megsózom, hisz a fetasajt is sós. A fetát lereszelem. A mag nélküli olívabogyót kicsit összedarabolom. A paradicsomot is feldarabolom.

A fetát, az olívát és a paradicsomot összekeverem. Tépkedek bele bazsalikomot. Ezt a masszát a halba göngyölöm, és kivajazott fóliába tekerem. Serpenyőben vagy sütőben megsütöm. A feta sajthoz aktuális árakat itt találnak.

Közben a tésztát sós vízben kifőzöm. A tejszínt egy serpenyőben felforralom és hozzáadom a zúzott fokhagymát és a vágott petrezselymet. Hozzáadom a tésztát, és kicsit összeforgatom.

Tányérra helyezem. A halról a fóliát eltávolítom, és a tészta mellé teszem.

Egy másik fetás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Olívával és fetasajttal töltött hal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.