Online Gasztronómiai Magazin

Ördögrétes szemes gesztenyével, savanyú káposztával

Az ördögrétes szemes gesztenyével, savanyú káposztával recept hozzávalói

50 dkg vajastészta, 25 dkg májas hurka, 25 dkg véres hurka, 25 dkg kolbász, 3 db tojás, 50 dkg savanyú káposzta, csombor, 20 dkg szemes gesztenye, méz

Ördögrétes szemes gesztenyével, savanyú káposztával

Ördögrétes szemes gesztenyével, savanyú káposztával

 

Az ördögrétes szemes gesztenyével, savanyú káposztával recept elkészítése

 

Bár a recept elején azt írtuk, disznóvágások idejére ajánljuk ezt a remek receptet, ez így teljesen nem igaz, mert bármikor elkészíthető. A klasszikus kellékek elérhetők bármikor, ez egy igazi hagyományos, gazdagon készülő étel. Nézzék meg, és készítsék el Önök is így!

Az Őrségben láttam ezt az ételt, a disznóvágások idején ajánlom Önöknek is. Először is a vajastésztát sarkosra kinyújtjuk, majd megkenjük tojással, végül rátesszük a sült véres és a májas hurkát, a tetejére pedig a kolbászt. Ezt a tölteléket becsomagolva felhajtjuk a tésztát.

A tetejét újra megkenjük tojással, és szép pirosra megsütjük. Közben mézet karamellizálunk, majd amikor elpárolgott a víz, a szemes gesztenyét megpirítjuk benne. Külön tálban a savanyú káposztát extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük. És ezzel már kész is a köret. A szemes gesztenyéhez aktuális árat itt találnak.

A nehéz étel után könnyű desszertet, csokoládés jégkrémet adunk tejszínhabbal.

 

Ha pedig egy klasszikus rétest keresnek, kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031202)Comments are closed.