Online Gasztronómiai Magazin

Őszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel

Az őszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel recept hozzávalói

4 db kemény őszibarack, rozmaring, koriander, borókabogyó, olívaolaj, 1 fej jégsaláta, balzsamecet, 60 dkg pulykamell, 20 dkg juhtúró

Őszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel

Őszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel

 

Az őszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel recept elkészítése

 

A gyümölcsös-sajtos alapot most őszibarackból és juhtúróból raktuk össze, markáns ízeket kapunk. A pulykamell épp ezért remekül passzol hozzá, kicsit semleges húsként, az alapízeket a gyümölcs-sajt kombó adja. No meg a fűszerezés, persze:). Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdek, hogy a húsból négy szeletet vágok, és kiklopfolom. A zöld koriandert és a rozmaringot durván összevágom.

A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

A borókabogyót mozsárban összetöröm, és bedörzsölöm vele a húsokat. Olajba rakom, és egy napra a hűtőbe teszem pácolódni.

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 2

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 2

Az őszibarackokat szépen félbevágom, és a magját eltávolítom. A helyére a juhtúrót betöltöm, és jól belenyomkodom. A túrós barackokat sütőbe rakom, és öt perc alatt megsütöm.

A salátát vékony csíkokra vágom. Keverőtálba teszem. Cukrot karamellizálok. Ezt felöntöm balzsamecettel, és kicsit visszaforralom. Ezt a levet borítom majd a salátára.

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 3

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 3

Egy serpenyőben olajat hevítek, és a pulykamelleket hirtelen kisütöm. Előtte mindkét oldalát megsózom, majd szép pirosra sütöm. Tálalom a barackkal és a salátával.

A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

 

Egy másik barackos receptet itt találnak!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!
(20071002K)Comments are closed.