Online Gasztronómiai Magazin

Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

Az őzgerincfilé fügés lilakáposztával recept hozzávalói

80 dkg őzgerinc, só, bors, kakukkfű, rozmaring, 1 dl vörösbor, 2 dl barnamártás, 10 dkg szárított füge, 40 dkg lila káposzta, 10 dkg vaj, 5 dkg áfonyalekvár, 2 db körte

Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

Őzgerincfilé fügés lilakáposztával

 

Az őzgerincfilé fügés lilakáposztával recept elkészítése

 

Aki a vadat szereti, nem kell győzködni, adni kell neki egy újabb receptet, ez történik most. Aki még nem kóstolta? Nos, neki pedig azért adjuk ezt a receptet, hogy próbálja ki az őzhúst, így. Nagyon sokféle ízt komponáltunk össze ebben a receptben, egy igazán remek élmény érdekében. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is az őzgerincfilét lehártyázzuk, majd a fűszereket kis tálkában összekeverjük, és kiöntjük a vágódeszkára. A húst megforgatjuk a fűszerekben, majd a befűszerezett őzgerincet vajon határozottan megsütjük. Amikor a hús közepe picit még piros, azaz rosé, akkor lesz jó. A fügék egy részét összevágjuk, a többit egészben hagyjuk, kicsit félretesszük. Az őzhöz aktuális árat itt találnak.

A szokott módon elkészült lila káposztához hozzáadjuk az összevágott fügét, majd áfonyalekvárral, vörösborral tovább finomítjuk. Vörösborban párolt körtét is készítünk ehhez az ételhez. Az őzgerinc zsírjához vajat adunk, a végén a húst ezzel fogjuk meglocsolni. A Mit főzzünk ma? műsorában többféle tálalási ötletet adtunk, hamarosan meg is tudják nézni, keressék a videórovatban!

 

És itt az a bizonyos őzrecept, amit a Facebook-on emlegettünk!

 

Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.