Online Gasztronómiai Magazin

Palacsinta készítése, alaprecept

Hozzávalók, palacsinta készítése, alaprecept

2 db tojás
2 dl tej
24 dkg grízes liszt

Habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további erőteljes keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ha teljesen sima, keverhetünk hozzá még tejet vagy szódavizet addig, amíg híg, krémleves állagú masszát nem kapunk.

Forró palacsintasütőben olaj segítségével papírvékony palacsintákat sütünk. A palacsintatésztánál mindig figyelni kell, hogy ne legyen csomós, kevés étolajat teszünk a tésztába, hogy lazább legyen, és ne ragadjon le!

Jó étvágyat, jó felhasználást kívánunk!

 

És például rögtön készíthetnek is az alaprecept felhasználásával egy remek palacsintát, a recept itt, a végeredmény pedig itt:

 

Mákos palacsinta eperraguval

Mákos palacsinta eperraguval

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!Comments are closed.