Online Gasztronómiai Magazin

Paprikás krumpli sajtos szűzzel

A paprikás krumpli sajtos szűzzel recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 1 db piros kaliforniai paprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg túró, 50 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, 1 db paprika, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyem

Paprikás krumpli sajtos szűzzel

Paprikás krumpli sajtos szűzzel

 

A paprikás krumpli sajtos szűzzel recept elkészítése

 

Itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában sokszor-sokszor elmondtuk már, milyen titkos kis kísérleti laboratórium a konyha. Újraértelmezett receptek, rafinált fűszerezés, a hús sütésének fineszes megoldásai. Nos, most, ismét a paprikás krumpli került sorra. Azért ismét, mert bizony van több újraértelmezett verzió nálunk, most ezt nézzék meg, és persze készítsék is el!

A piros kaliforniai paprikát 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a bőre fekete pöttyös nem lesz. Nem kell megijedni, nem jelent ez bajt, nem lesz rossz íze!

Ha már a 30%-a fekete, akkor vesszük ki, majd jeges vízben kihűtjük. A paprika héját levesszük, csumáját kidobjuk, a húsát pedig most felkockázzuk. A felkockázott paprikát a túrókkal összekeverjük, ha szükségesnek érzik, sózzanak utána, végül vágott petrezselymet adunk hozzá.

A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, paprikát, sót, borsot, fűszerpaprikát, és egy kevés vizet. Így főzzük sokáig. Ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk, de nem sok víz kell hozzá, annyi csak, hogy ellepje a hagymát.

A negyedik alkalommal, amikor vizet öntünk hozzá, adjuk hozzá a tisztított, 1×1 centis kockára vágott burgonyát, utána még egy kevés vizet, majd ekkortól már csak azt kell megvárni, hogy a burgonya megfőjön.

Közben egy serpenyőben 2 csepp olajat melegítünk, és a szűzből vágott 4 db hússzeletetet megsütjük, de csak színt adunk neki, mind a két oldalának természetesen. Ezután rárakjuk
a túrót, grillsütőben rásütjük, és a paprikás burgonyával tálaljuk.

A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.