Online Gasztronómiai Magazin

Paprikás saláta tökmaggal

A paprikás saláta tökmaggal recept hozzávalói

1 db piros, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 csomag kapor, 3 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, só, bors, 1 dl olívaolaj, 8 dkg tökmag, 2 db tojás, 1,5 dl tej, szerecsendió, 40 dkg fehér kenyér, 2 db fejes saláta

Paprikás saláta tökmaggal

Paprikás saláta tökmaggal

 

A paprikás saláta tökmaggal recept elkészítése

 

Egy igazán gazdag salátarecept következik, spéci módon elkészített bundás kenyérrel. Akár reggelinek is remek, de nem kötelező, hogy csak akként használható. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon, bármelyik napszakban!

Azzal kezdünk most, hogy a paprikát tisztítjuk, magozzuk, majd vékony kockára vágjuk a kaporral együtt. Az ecetet mustárral, mézzel, sóval, borssal, olajjal összekeverjük. Hozzátesszük a kapros paprikához. A kaliforniai paprikához aktuális árat itt találnak.

A tökmagot durvára vágjuk, a tojást pedig összekeverjük a tejjel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A kenyeret kb. 2 cm vastag hasábokra szeljük. A fejes salátát tisztítjuk, leveleire tépjük.

A kenyérszeleteket először tojásba, majd a durvára vágott tökmagba forgatjuk. Forró olajban megsütjük, leszárítjuk, a salátaleveleket sózzuk, borsozzuk. A fűszeres vinaigrette felét a salátára öntjük, és erre tálaljuk a kenyeret. amit azután megöntözünk az öntet másik felével.

 

Itt egy egzotikus salátát találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet, és tegyék el mondjuk holnapra!

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.