Online Gasztronómiai Magazin

Paradicsomos feketekagyló

A paradicsomos feketekagyló recept hozzávalói

1 kg héjas fekete kagyló, 8 db paradicsom, fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, provence-i fűszer, só, 1 fej vöröshagyma, 1 liter halalaplé

Paradicsomos feketekagyló

Paradicsomos feketekagyló

 

A paradicsomos feketekagyló recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal kagylót, méghozzá héjas kagylót veszünk elő. Egyszerű fűszerezést alkalmazunk most, hogy a kagyló és a paradicsom ízei domináljanak az ételben. Elkészíteni sem nehéz, így elég sok érv szól mellette. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is darabolunk, a hagymát finomra vágjuk fel, a paradicsomot pedig kockára. Magas szélű serpenyőben vagy lábosban a finomra vágott hagymát lepirítjuk. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a halalaplével. A halalaplé elkészítésének alapreceptjét itt találják, lehetőség szerint alkalmazzák.

Együtt összeforraljuk, majd ráöntjük a bort és a kagylót. A héjas feketekagylóhoz aktuális árat itt találnak. A lábost ezek után lefedjük, kis lángon készre gőzöljük, a saját gőzében.

Amikor elkészült, a képen látható módon megtálaljuk. Ugye, hogy alapvetően egyszerű dolog volt? Ráadásul a feketekagyló ára is elviselhető szinten mozog, klasszikus egyszerű, de nagyszerű recept!

 

Egy másik, hasonlóan egyszerű feketekagylós receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.