Online Gasztronómiai Magazin

Paradicsomos lencsesaláta

A paradicsomos lencsesaláta recept hozzávalói

25 dkg lencse, 8 dl húsalaplé, 40 dkg főtt burgonya, 60 dkg paradicsom, 4 db újhagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál mustár, só, bors, 1 evőkanál tökmagolaj

Paradicsomos lencsesaláta

Paradicsomos lencsesaláta

 

A paradicsomos lencsesaláta elkészítése

 

A lencse igazán jó dolog, ne csak újévkor vegyük elő. Rendben, recept is kell hozzá, de a Mit főzzünk ma? azért van, hogy receptet adjon. A kör bezárult: a lencse nem túl drága, ellenben jó, és van hozzá recept is. Megegyeztünk? Tehát: nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a lencsét megfőzzük az alaplében leszűrjük, lehűtjük. A főtt burgonyát leszárítjuk a lencsével együtt. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomot leforrázzuk, megpucoljuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Húsát kockára vágjuk.

A mustárt a balzsamecettel, a tökmagolajjal, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával összekeverjük, majd ezzel az öntettel beízesítjük a lencsés burgonyás paradicsomot. Paradicsomszeletekkel díszítjük.

 

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.