Online Gasztronómiai Magazin

Paradicsomos zöldségszalma harcsával

A paradicsomos zöldségszalma harcsával recept hozzávalói

60 dkg harcsa, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 db póréhagyma, 2 db répa, 1 db zellergumó, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db zöld kaliforniai paprika, 4 db paradicsom, 10 dkg vaj, 40 dkg penne

 

Hogy a hal mennyire egészséges, elég nyilvánvalóan bizonyítják a japán statisztikák. A hosszú élet egyik titka a halfogyasztás. Az ízekről még nem is beszéltünk...

Mert aki régóta követi a Mit főzzünk ma? receptjeit, tudja, hogy mindig előjövünk újabb és újabb halas receptekkel. Nem véletlenül, egészséges is, finom is, és sokféleképp készíthetjük, köríthetjük. Nézzék meg a mai receptet is! És persze készítsék el, ne csak nézzék a fotót:).

 

[brid video="225229" player="11524" title="Mit fzznk ma Paradicsomos zldsgszalma harcsval elzetes"]

 

A paradicsomos zöldségszalma harcsával recept elkészítése

 

Hogy kezdjük? Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra. A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, végül ráteszem a paradicsomot. Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem. A harcsához (tökéletes választás az afrikai harcsa is!) aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Ha már kampányoltunk a hal mellett (mint ahogy mindig is tesszük), rögtön itt is van még egy halrecept!

 

Paradicsomos zöldségszalma harcsával

Paradicsomos zöldségszalma harcsával

 

Ha szeretnének válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.