Online Gasztronómiai Magazin

Párolt fogas gombákkal körítve

A párolt fogas gombákkal körítve recept hozzávalói

80 dkg fogas, 1 db répa, 15 dkg csiperke, babérlevél, 15 dkg rókagomba, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg laskagomba, 1 db citrom, só, egész bors, fokhagyma, petrezselyem, sötét szójaszósz

Párolt fogas gombákkal körítve

Párolt fogas gombákkal körítve

 

A párolt fogas gombákkal körítve recept elkészítése

 

Szokás szerint megérkezett a különleges alapanyagokból készülő étel receptje. Nem mindennapos a fogasfilé, valamint az erdei gombák sem, tartogathatják különleges alkalmakra ennek a receptnek az elkészítését. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon! A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak, az erdei gombákhoz pedig itt.

Azzal kezdünk most, hogy egy lábosba vizet teszünk fel, majd a vízbe babérlevelet, karikázott répát, egész borsot, sót és félbevágott citromot dobunk. Ezekkel az összetevőkkel forraljuk a vizet, majd amikor már egy jó ideje forr, akkor a fogasokat beletesszük, és kis lángon megpároljuk. Figyeljünk itt arra hogy a halnak nem kell túl sok idő: ha túlpároljuk akkor bizony szétesik!

A gombákat alaposan megmossuk, majd félbevágjuk, és egy nagy serpenyőben kevés olajon, és ezúttal nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, és zúzott fokhagymát szórunk rá, valamint vágott petrezselymet, majd a végén meglocsoljuk egy kevés sötét szójaszósszal. A hallal tálaljuk. Amint látták, alapvetően egyszerű az elkészítés, a végeredmény azonban pompás. Vágjanak bele!

 

Egy másik receptet fogasfilére itt találnak.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.