Online Gasztronómiai Magazin

Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

A pirított sertéscsíkok kínai hangulatban recept hozzávalói

60 dkg sertésszűz, 1 csokor újhagyma, 5 szál újrépa, kristálycukor, 0,5 dl világos szójaszósz, 1 evőkanál halszósz, olaj, kukoricakeményítő

Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban

 

A pirított sertéscsíkok kínai hangulatban recept elkészítése

 

Akkor nézzük, mi is az a trükk, ami miatt a kínai említésre került. Meg fogja érni, higgyék el! Igazi Európa és a világ ízei magyarul recept, hol máshol, mint itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában. Nézzék meg, és készítsék is el így! A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak, ehhez a recepthez feltétlenül ezt a húsfajtát javasoljuk.

Nos tehát, a sertésszüzet vékony lapokra vágjuk, a sárgarépát ferdén vékonyan felszeleteljük, majd pedig az újhagymát nagyobb darabokra, vágjuk. A sertéshúst enyhén besózzuk, keményítőbe forgatjuk, és a tárcsában felhevített olajon hirtelen, megpirítjuk. Kanállal kiszedjük.

A visszamaradt olajon a cukrot elkezdjük karamellizálni. Amikor világosbarnára pirul, beletesszük először a répát, majd az újhagymát. Pár perc újabb pirítás után ráöntjük a szójaszószt, valamint egy nagyon kevés vizet. Ezután ízesítjük szójaszósszal, visszatesszük a pirított húsunkat, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Ha a szabadban főzünk, a rizst elkészíthetik előre, de választhatnak más köretet is, adunk egy javaslatot itt egy salátaköretre például.

 

Reméljük megtetszett ez a fúziós recept. De ha még böngésznének húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik - tegyék is meg!

 

És hát persze szóljon a zene a jó hangulatért, mert mindig mondjuk, csak azért, mert ez az igazság, hogy a jókedvvel készített étel tökéletes lesz, bárki bármit mond.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.