Online Gasztronómiai Magazin

Pisztráng kakukkfüves paradicsommal

A pisztráng kakukkfüves paradicsommal recept hozzávalói

4 db egész, tisztított pisztráng, 2,5 dkg liszt, 8 szelet bacon, 4 db paradicsom, 1 db citrom,
só, őrölt bors, kevés olaj

Pisztráng kakukkfüves paradicsommal

Pisztráng kakukkfüves paradicsommal

 

A pisztráng kakukkfüves paradicsommal recept elkészítése

 

Egy kitűnő édesvízi hal a mai recept alapja. Most a pisztrángot egyszerűen készítjük el, remek párosítás lesz a kakukkfüves paradicsommal, az igazán egészséges receptek közé tartozik. Nézzék meg, bízunk benne, hogy tetszeni fog, ha igen, készítsék is el így!

Kezdjük azzal most, hogy a halat egy konyhai papírral töröljük szárazra, ezután keverjük bele a lisztbe a sót és a borsot, és hempergessük meg benne a halunkat. Csavarjuk be szorosan a szalonnába, majd kenjük meg olívaolajjal, és kb. 15-20 percig süssük. Ha van rá mód, inkább tárcsán süssenek, de természetesen lehet roston is. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

Ha a halunk megsült, amit a szép pirosra sült bacon fog jelezni, vegyük ki pihentetni, hogy a benne lévő gőz, a csont mellett is elvégezze a dolgát. Amíg a hal sül, vágjuk félbe a paradicsomokat, és a letépett kakukkfű leveleivel együtt süssük meg azokat is. Ugye, mennyire egyszerű recept ez? Mindig egy kicsit másképp, nem lehet rá nemet mondani!

 

Ha szeretne még további halas receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Tengeri hal, édesvízi hal, rák, kagyló - van választék, sok-sok kipróbált recept vár Önre!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül!

Ahogy szoktuk, a konyhában, konyhai tevékenység közben elmaradhatatlan a zene. Szóljon hát, süssenek, főzzenek remek hangulatban!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.