Online Gasztronómiai Magazin

Pisztráng mandulával

A pisztráng mandulával recept hozzávalói

  • 2 db pisztráng,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • só,
  • olaj a sütéshez,
  • szeletelt mandula,
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg burgonya,
  • 2 dl tej,
  • 6 dkg vaj,
Pisztráng mandulával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pisztráng mandulával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pisztráng mandulával recept elkészítése

 

Aki szereti a pisztrángot, azt nem kell meggyőzni arról, micsoda csoda hal ez. De, a Mit főzzünk ma? sok küldetése közül az egyik az, hogy meggyőzze azokat is, akik, talán a szálka okán félnek a halaktól. Nos, aki pisztrángot kóstol, jól elkészítve persze, meg fog szabadulni az előítéletektől. Tehát, jöjjön is a mai pisztrángrecept!

Megtisztítjuk a halat, felvágjuk a hasát, de nagyon óvatosan, nehogy az epéhez érjünk. Két ujjunkkal kiszedjük a beleket, eltávolítjuk a szemeket. Serpenyőben olajat hevítünk. A megtisztított halat sózzuk, borsozzuk, zsemlemorzsába mártjuk, kicsit meghajlítva a serpenyőbe helyezzük, és megsütjük. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

Különleges burgonyapürét készítünk köretnek. A főtt burgonyához ezúttal főtt sárgarépát teszünk, tejfölt, petrezselyemzöldet, kevés borsot, és almás tormát is keverünk hozzá. Jól összetörjük.

Olvasztott vajban kevés mandulát pirítunk. Figyelem: amikor a vaj víztartalma elpárolgott, akkor tesszük a serpenyőbe a mandulát, és így pirítjuk meg. Tálaláskor rátesszük a pisztrángra. Citrommal díszítjük. Alufóliából talapzatot készíthetünk, erre kerül a pisztráng, úgy, mintha úszna, és mellé tesszük a burgonyapürét.

 

Itt találnak egy másik pisztrángreceptet, nézzék meg ezt is! No és persze készítsék is el, ütemezzék be!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030415)Comments are closed.