Online Gasztronómiai Magazin

Pityókás salátafőzelék

A pityókás salátafőzelék recept hozzávalói

3-4 közepes pityóka, azaz burgonya, 50 dkg galambbegy vagy arannyal versengő saláta, 1 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, só, ecet

Pityókás salátafőzelék

Pityókás salátafőzelék

 

A pityókás salátafőzelék recept elkészítése

 

Egy friss recept, ami akár önállóan, akár köretként megállja a helyét, tehát elég univerzális. A galambbegysalátától különleges plusz ízt kap. A salátáról további információkat itt olvashatnak. Ha nagyon nem jutnának hozzá, helyettesíthetik madársalátával, aminek az aktuális árát itt találják. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a pityókát (igen, igen, nem más ez, mint a burgonya, csak épp ez az erdélyi elnevezése. És nem, nem a pityókától lesz az ember pityókás) sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Közben lapos lábasban 2-3 ujjnyi vizet forralunk, sózzuk, ízlés szerint ecetezzük, beleteszünk nagyon apróra vágott, kés hegyével szétzúzott fokhagymát. Pár pillanatig főzzük.

Beletesszük az előzőleg megmosott, megtisztított, s levétől lecsurgatott salátát, s néhány percig fellobbantjuk. Beletesszük a karikára vágott krumplit, azzal is lobbantjuk egyszer. Levesszük a tűzről, a levét leöntjük, tejfelezzük. Forrón tálaljuk. Esetleg sóval, ecettel szükség szerint utánaízesítjük.

Egészben sült húsok mellé is kitűnő. Sóskából is készíthető. A Mit főzzünk ma? olvasói megszokhatták, hogy sört is ajánlunk egy-egy recept mellé. Nos, ehhez a pityókához remekül passzol egy szikár zwickl, akár a Paulanertől. Próbálják ki!

 

Egy másfajta salátarecepthez kattintsanak ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És természetesen mi holnap is itt leszünk, várjuk Önöket, jöjjenek feltétlenül!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.