Online Gasztronómiai Magazin

Pontyfilé póréhagymába göngyölve

A pontyfilé póréhagymába göngyölve recept hozzávalói

60 dkg pontyfilé, 20 dkg póréhagyma, só, bors, citrom, 6 db új sárgarépa előfőzve, 40 dkg újburgonya, 20 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg liszt, 3 dl halalaplé

Pontyfilé póréhagymába göngyölve

Pontyfilé póréhagymába göngyölve

 

A pontyfilé póréhagymába göngyölve recept elkészítése

 

Ismét előkerül a ponty, és természetesen nem halászlé készül belőle. És nem is rántjuk. Mert készítsük el változatosan hagyományos alapanyagainkat is, most például a pontyfilét. Nézzék meg, és készítsék is el így Önök is!

A póréhagymákat kettévágjuk, megmossuk, majd a halalaplében előfőzzük, lehűtjük. A pontyfiléket kétujjnyi vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Rátesszük az új sárgarépát, amelyet előtte burgonyahámozóval hosszú szeletekre vágtunk, begöngyöljük a póréhagymalevélbe. Elősütjük, majd rövid alaplében készre pároljuk. Az alaplé elkészítését itt találják!

Pontyfilé póréhagymába göngyölve, egy kicsit másképp nézve

Pontyfilé póréhagymába göngyölve, egy kicsit másképp nézve

A párolóléből petrezselyemzölddel, liszttel begyúrt vajjal mártást készítünk. Elkészítjük az újburgonyát, és a haltekercs alá öntjük a mártást.

 

Egy más karakterű pontyreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.