Online Gasztronómiai Magazin

Pórés tokány zöldséges rizzsel

A pórés tokány zöldséges rizzsel recept hozzávalói

50 dkg sertésszűz, 1 szál póréhagyma, 2 dl fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, 1 db répa, 1 db zellergumó, 30 dkg rizs, 2 db hagyma

 

[brid video="221869" player="11524" title="Mit fzznk ma Prs tokny zldsges rizzsel elzetes"]

 

A pórés tokány zöldséges rizzsel recept elkészítése

 

Sokféle tokány van. Csíkos hús - most egy kicsit másféleképpen. Én sertésszűzből készítem, azért, mert abból sokkal gyorsabban elkészül ez az étel, és ez nekem itt fontos, hogy Önök láthassanak minden munkafázist.

Hiszen aki rendszeres látogatója a Mit főzzünk ma? oldalnak, tudja, hogy videós segítséggel gyerekjáték bármilyen recept elkészítése! No, de vissza a tokányhoz: otthon nyugodtan elkészíthetik sertéscombból, és persze marhából is. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A hagymát apróra vágom, lepirítom. Beleteszem a csíkozott húst, kicsi sót, borsot, vizet és bort. A tokányt általában úgy szokták elkészíteni, hogy kevés vízzel visszaforralják, majd újra kevés víz kerül hozzá, újra visszaforralják, és így nagyon sűrű szaftja lesz. Szintén egy kevés tejszínt adunk hozzá és amikor összeforrt, akkor a póréhagymát. Ezzel készen is vagyunk.

Köretnek zöldséges rizst készítünk. A répát, a zellert és a kaliforniai paprikát vékonyra vágjuk, a póréhagymát karikára. Serpenyőbe, olívaolajra rátesszük a répát és a zellert (tudják: először mindig azt a zöldséget, amelyik hosszabb ideig puhul). Később hozzáadjuk a paprikát, majd a póréhagymát. Beletesszük a rizst, összekeverjük és tálaljuk.

Pórés tokány zöldséges rizzsel

Pórés tokány zöldséges rizzsel

A rizst porcelántálkába tesszük, kiborítjuk, mellé tálaljuk a tokányt. Petrezselyemzölddel díszítjük.

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Itt pedig egy recept sertésszűzzel, teljesen más karakterrel!

 

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.