Online Gasztronómiai Magazin

Pulykamell, lángoló cseresznyével

A pulykamell, lángoló cseresznyével recept hozzávalói

50 dkg pulykamell, só, bors, olívaolaj, 25 dkg vadrizs, 15 dkg narancs, 5 dkg cukor, 30 dkg cseresznye, 1 dl vörösbor, 0,5 dl brandy, 5 dkg dió, 2 dkg gyömbér, 30 dkg burgonya, 3 dl olaj

Pulykamell, lángoló cseresznyével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pulykamell, lángoló cseresznyével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pulykamell, lángoló cseresznyével recept elkészítése

 

Gyümölcsös húsos recept következik,  méghozzá cseresznyével. Remekül passzolnak össze az ízek, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A pulykamellet felszeleteljük, fűszerezzük, lisztbe mártva, forró olajban kisütjük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

A cukrot megpirítjuk, azaz karamellizáljuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a diót, rátesszük a cseresznyét. Magos cseresznyét válasszunk, különben az egész pépes lesz. A barna mártásba most narancshéjat is tettünk. A barna mártáson kívül vörösbort és  brandyt is öntünk hozzá.

Süteményforma segítségével szív alakú burgonyát készítünk. Hogy a burgonya ne barnuljon meg, forrázzuk le. Később forró olajban kisütjük.

Tálaláskor a szív alakú burgonyán kívül vadrizst is adhatunk.

 

Egy másik remek pulykás receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!
(20030217)Comments are closed.