Online Gasztronómiai Magazin

Pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept

A pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept hozzávalói

80 dkg pulykamell, 20 dkg kéksajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon, 1 csokor petrezselyem, só, olaj, 5 dkg méz, 2 evőkanál keményítő, 5 dkg sajt

Van, aki receptfüzetből, van, aki saját maga által lejegyzett receptekből, van, aki a Horváth Ilonából dolgozik - ki-ki a saját ízlése szerint. A Mit főzzünk ma? adássorozata segítséget nyújt a főzéshez, bemutatva, részletesen elmagyarázva minden fázist.

Aki ragaszkodik a receptfüzethez, annak is ajánlunk persze receptet, nem százezret, milliót, hanem pont annyit, amennyi kell - de azok mind minőségi receptek. Aki viszont hasznosnak találja a videót, annak itt egy újabb remek darab. Bármikor visszanézhető, bármikor megállítható - semmit sem lehet elrontani!

És némi adalék, ha már belejöttünk a mesélésbe: a rokfort, márványsajt Dél-Franciaországból származik, juhtejből készül. A Wikipédia azt mondja, eredet-legendája szerint egy juhász, aki szívesebben udvarolt, mint jószágaival foglalkozott volna, egy barlangban felejtette kenyérből és friss juhsajtból álló elemózsiáját. Néhány hónap múlva talált csak rá, és addigra a sajt felvette jellegzetes kék erezetét.

A történet hasznos, mert akár a konyhában készítés közben, akár a tálalás után el tudjuk mesélni. Így nem csak a remek receptet fogják megköszönni, hanem a mesét is:). Lássuk hát:

 

Pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept

 

[brid video="203117" player="11524" title="Mit fzznk ma pulykamell roquefortos dival teljes viderecept"]

 

Itt a fotó a végeredményről, szerintünk Önöknél is pont így fog kinézni, ha ügyesek. És miért ne lennének ügyesek?

 

Pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept

Pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, nézzenek körül itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Válasszák ki a kedvükre való receptet, és készítsék el! Várjuk vissza holnap is!

 

A teljes szöveges receptet itt találják.

 

Itt egy másik ötlet dióra!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó sütés-főzést!Comments are closed.