Online Gasztronómiai Magazin

Pulykamell rokfortos dióval töltve

A pulykamell rokfortos dióval töltve recept hozzávalói

80 dkg pulykamell, 20 dkg kéksajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon, 1 csokor petrezselyem, só, olaj, 5 dkg méz, 2 evőkanál keményítő, só, 5 dkg sajt

 

[brid video="208030" player="11524" title="Mit fzznk ma Pulykamell roquefortos dival videelzetes"]

 

A pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással recept elkészítése

 

Ahogyan Önök, mi itt a Mit főzzünk ma? konyhájában szintúgy odavagyunk a töltött húsokért. Most pulykamellet vettünk elő, és egy valóban nem hétköznapi tölteléket készítünk hozzá. Nézzék meg, és készítsék el Önök is így!

A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Figyeljünk: kevés sót használjanak, mert a szalonna és a sajt is sós! A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott petrezselyemmel, majd hengereket formázunk belőle. Így beletesszük a pulykamellbe, és a két végét behajtva göngyöljük fel. Szalonnával körbefonjuk, és zsiradék nélkül (vagy kevés zsiradékon!) lassú tűzön sütjük. A kékpenészes sajtok között itt tudnak válogatni, árakkal együtt, természetesen.

A mártáshoz a mézet megkaramellizáljuk, beleöntjük a bort, egy csipet sót teszünk hozzá, és a felére visszaforraljuk. Ha kész, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A megsült pulykát rézsútosan vágjuk fel.

Medvehagymával, a tavasz első fűszernövényével díszítjük. Kevés durvára őrölt borssal még megszórjuk. A műsorban köret nélkül készítettük el ezt az ételt, mi azt javasoljuk, rizzsel kínálják. Ha esetleg egy pillanatra meginognának, mert azért ez annyira nem egyszerű recept, semmi probléma. A munkafolyamat az elejétől a végéig teljes részletességgel követhető a Mit főzzünk ma? adásában!

 

Amennyiben szeretnék végigkísérni a sütés-főzés folyamatát, a teljes videóreceptet itt találják!

 

Pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

Pulykamell rokfortos dióval töltve rizlingmártással

 

Gondoltunk egy remek sütire is. Megnézik?

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.