Online Gasztronómiai Magazin

Pulykamell zöldséglepénnyel, szőlővel

A pulykamell zöldséglepénnyel, szőlővel recept hozzávalói

60 dkg pulykamell, 40 dkg burgonya, 10 dkg szemezett szőlő, 1 db cukkini, 1 db sárgarépa, 10 dkg gomba, só, bors, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, 4 db tojás

Pulykamell zöldséglepénnyel, szőlővel

Pulykamell zöldséglepénnyel, szőlővel

 

A pulykamell zöldséglepénnyel, szőlővel recept elkészítése

 

Ez most egy egyszerűbb recept lesz, jellemzően csak sütni fogunk. Úgy gondoljuk, ideje végre visszahozni a konyhakultúrába a lepényköreteket, ez most alapját tekintve burgonyás, némi finomsággal fűszerezve. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is a megtisztított pulykamellet felszeleteljük, majd fűszerezzük. Ezután a vaj felében, forró serpenyőben megsütjük  Amikor az egyik oldala kész, megfordítjuk és hozzátesszük a szemezett szőlőt. Együtt pirítjuk, de arra vigyázzunk, hogy a szőlő roppanós maradjon. A pulykamellhez aktuális árat itt, a szőlőhöz pedig itt találnak.

És jöhet is a lepényköret, ahogy ígértük. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáreszeljük a zöldségeket. Ezután a kapott masszát sóval, borssal, tejföllel, tojással összekeverjük. Lepénykéket formázunk belőle, és forró serpenyőben megsütjük, amint kész vagyunk, azon melegében a pulykamell köré ízlésesen tálaljuk.

 

Egy más jellegű pulykamell receptet itt nézhetnek meg, alkalomadtán készítsék el ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.