Online Gasztronómiai Magazin

Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

A pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve recept hozzávalói

1 db felső pulykacomb, 2 db pulykaszárny, szárnytő nélkül, 1 liter tej, 10 db alma, 1,5 kg parázsburgonya, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 6 gerezd fokhagyma, 5 g zsiradék, 2 dl fehérbor, só, gyömbérpor

Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve

 

A pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve recept elkészítése

 

A pulyka relatíve semleges hús, ezért sok irányba el tudjuk vinni. Most almával készítjük, de előtte alkalmazunk még 1-2 trükköt. A pulykához aktuális árat itt találnak. Előbbi volt a szárny ára, itt pedig a combé. Nézzék meg, ma hogyan készülnek el, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a pulykahúst már előző este fokhagymás tejbe beáztatjuk. Másnap jól lecsöpögtetjük, és megsózzuk. Amint ezzel megvagyunk, óvatosan meghintjük a gyömbérporral. Utána a burgonyát meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, és félbevágjuk.

Ezek után a tál alját kenjük ki a zsiradékkal. Belerakjuk a burgonyákat, megsózzuk, majd a tetejükre rakjuk az almát, a vágási felülettel felfelé. Odaszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Az almákra rakjuk a pulykahúst, majd ráöntjük a tokaji bort. 140- 150 fokos sütőben, lefedve 2-2,5 óráig sütjük.

 

Itt találnak egy más irányba elvitt pulykás receptet, Mit főzzünk ma?-videón, természetesen, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.