Online Gasztronómiai Magazin

Rakott káposzta borjúból

A rakott káposzta borjúból recept hozzávalói

1 kg savanyú káposzta. 20 dkg rizs, 30 dkg darált borjúhús, só, bors, 4 db tojás, vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg kolbász, tejföl

Rakott káposzta borjúból

Rakott káposzta borjúból

 

A rakott káposzta borjúból recept elkészítése

 

Rakott recept következik, konyhánk egyik kedvence, most annyi a különbség, első lépésben, hogy borjúhúsból készítjük. És persze a szokásos apró trükkök, de azokból most nem adunk ízelítőt, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A savanyú káposztát első lépésben puhára főzzük, a rizst pedig húslében pároljuk meg.

Serpenyőben apróra vágott sült vöröshagymán darált borjúhúst megpárolunk. Sóval, borssal ízesítjük. 4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A borjúhús beszerzéséhez aktuális árakat itt találnak.

Tűzálló tálat kivajazunk, lerakunk egy sor káposztát, tetejére pár tojáskarikát, kevés kockára vágott, pirított füstölt szalonnát és füstölt kolbászt.

Utána következik a darált borjúhús, amit jól meglocsolunk tejföllel, megint egy sor rizs, majd tojás, szalonna, kolbász, borjúhús, tejföl, amíg az edény meg nem telik. A tetején mindig a káposzta zárja a sort, bőven megöntözve tejföllel.

Ügyeljünk arra, hogy 150 fokon, egyenletesen süssük, mintegy másfél órán keresztül.

 

Egy másik borjúreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.