Online Gasztronómiai Magazin

Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel

A rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel recept hozzávalói

8 db közepes zsenge karalábé, 1,5 l zöldségleves, 70 dkg sertésszűz, só, durvára tört színes bors, 3 evőkanál magos mustár, 1 nagy csokor snidling, 0,7 dl olaj, 25 dkg edami sajt

Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel recept elkészítése

 

Arra gondoltunk ma, hogy újrafogalmazzuk a karalábé szerepét a konyhában. Remek zöldségről van szó, friss, ízletes, és most belepasszírozzuk egy rakott receptbe. Nézzék meg, hogyan dolgozunk vele, és készítsék el Önök is így ezt a receptet!

Azzal kezdünk most, hogy a vékonyan meghámozott, megmosott karalábékat lapjával három-három egyforma szeletre vágjuk, majd a zöldséglevesben roppanósra főzzük, és utána leszűrjük.

Közben a megtisztított sertésszűzből 16 egyforma vastag szeletet vágunk, nagyjából akkorára klopfoljuk, mint a karalábészeletek, majd sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, megszórjuk az aprított snidlinggel, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután forró serpenyőben magas tűzön pirosra sütjük, de nem sütjük teljesen át. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A rétegezésnél az alsó karalábé szeletre jön egy szelet elősütött szűz, egy vékony szelet edami sajt, majd újból karalábé, hús, sajt, karalábé, és a tetejét sajtszelettel zárjuk. Ha minden karalábét berétegeztünk, olajozott tepsibe tesszük, és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk. Feltétlenül ajánljuk, készítsék el így!

 

Jellemzően leveshez szoktuk használni a karalábét, itt nézhetnek meg egy karalábés-leveses receptet.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket! Mi természetesen itt leszünk!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.