Online Gasztronómiai Magazin

Ribizlis fánk

A ribizlis fánk recept hozzávalói

2,5 dl víz, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 25 dkg ribizli, 10 dkg cukor, 3 dl tejszín

Ribizlis fánk

Ribizlis fánk

 

A ribizlis fánk recept elkészítése

 

Mi úgy tapasztaljuk, hogy a ribizli egy kicsi kikopott a konyhából. Nos, ezért van a Mit főzzünk ma?, hogy az ilyen esetekre is legyen megoldás, készítsünk fánkot ribizlivel! Benne vannak? A képért elnézést. Annyira jó lett, hogy fotózás előtt beleettek... Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el otthon! Beleenni ér!

Most azzal kezdünk, hogy a vizet felforraljuk, beletesszük a margarint és a lisztet. A tűzről levéve keverőgéppel kikeverjük, és beleteszünk egyenként 4 db tojást.

Ezek után csillagcsöves nyomózsákból kis gömböket formálunk (ha más nincs, hagyományos zacskó lyukasztott sarkával is lehet), majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép világosbarna, és könnyen leválik a tepsiről.

A cukrot lekaramellizáljuk egy forralóban, hozzáadjuk a ribizlit, majd jól megfőzzük, és a felvert tejszínhabhoz keverjük. A végén a fánkba töltjük, és el is készültünk. A ribizlihez aktuális árat itt találnak.

 

Egy másik édességet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.