A rizses libatopogó recept hozzávalói
- 1 kg libaaprólék,
- 20 dkg zúza,
- 20 dkg rizs,
- 10 dkg gomba,
- 10 dkg zöldborsó,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 1 db zöld paprika,
- 15 dkg libamáj,
- 1 csomag petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
- majoranna,
- 15 dkg füstölt sajt,
- zsemlemorzsa

Rizses libatopogó, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A rizses libatopogó recept elkészítése
A libatopogó nem más, mint a liba lába. Ez az étel a libalábak mellett belsőségből is készül. A libához aktuális árakat itt találnak.
A hagymát szép apróra összevágjuk, forró zsiradékban üvegesre hevítjük. Közben a libamájat megtisztítjuk, pici zsemlemorzsában megforgatjuk, félretesszük. Amikor a hagymánk már üveges, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldpaprikát, s csontlével felöntjük.
Erre kerül rá a szárny és a zúza a lábbal együtt. Ízesítjük borssal, majorannával, sóval. Később hozzátesszük a májat, a gombát és a zöldborsót. Mi liba alakú tálban tálaltuk fel, paradicsomrózsával díszítettük.
Egy másfajta szárnyasreceptet itt találnak.
Ha szeretne még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson, és válassza ki a mai hangulatához leginkább passzoló receptet.
Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
(20031112)