Online Gasztronómiai Magazin

Rolettis nápolyikocka

A rolettis nápolyikocka recept hozzávalói

20 dkg cukor, 1 dl víz, 12,5 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 25 dkg háztartási keksz, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 6 db roletti, 1 csomag nápolyi lap

Rolettis nápolyikocka

Rolettis nápolyikocka

 

A rolettis nápolyikocka recept elkészítése

 

A kekszet egy zacskóba téve, sodrófával porrá zúztam, aki akarja darálja le! Egy lábosba összefőztem a vizet, cukrot és a margarint, amíg az utóbbi elolvadt. Hozzákevertem a kekszport, és ketté osztottam.

Az egyik felébe került a vanília és a dió, a másik felébe a rum és a kakaó. A nápolyiból 4 lapra lesz szükségünk, amiből kb. 3 ujjnyi széles csíkot vágtam. Vigyázat könnyen törik, ha nem éles a késed, használj inkább konyhai ollót, én is ezzel vágtam.

Szóval van 4 db nápolyi lapunk, ezeken, kettőn elosztottam a világos masszát, a másik kettőn a kakaósat.

A recept folytatását az Ízek, zamatok oldalon olvashatják tovább!

 

Egy másfajta kakaós receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.