Online Gasztronómiai Magazin

Roston sült csirkecomb

A roston sült csirkecomb recept hozzávalói

1,5 kg csirkecomb, 1 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg csirkemáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 2 kg burgonya, só, őrölt bors, fűszerpaprika

Roston sült csirkecomb

Roston sült csirkecomb

 

A roston sült csirkecomb recept elkészítése

 

Hogy ne legyen annyira egyszerű, nem csak simán megsütjük a combokat. Hanem készítünk hozzá egy remek ragut is! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Először is kevés zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Ezek után kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük. Ezután a csontokat kivesszük, és az alapot szitán áttörjük. Beletesszük a fagyasztott zöldborsót, készíthetjük frissből is, akkor viszont a borsót főzzük meg előre.

Kipirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a gombát, a májat és a paradicsomot. Rövid pirítás következik, majd hozzáadjuk a pörkölt levét és összeforraljuk. A csirkecombfilét megsózzuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

A meghámozott burgonyát karikára vágjuk, bő zsírban kisütjük. A ragut a húsra tálaljuk, és megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Ennyire egyszerű volt. Elkészítik, ugye?

 

Csirkecomb egy kicsit másképp? Természetesen van! Nézzék meg ezt a variációt is!

 

Ha válogatnának húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.