Online Gasztronómiai Magazin

Rozmaringos csirkemell zöldségtempurával

A rozmaringos csirkemell zöldségtempurával recept hozzávalói

  • 4 x 16 dkg csirkemellfilé,
  •  só,
  • bors,
  •  1 dkg rozmaring,
  •  10 dkg brokkoli,
  •  10 dkg sárgarépa,
  •  10 dkg gomba,
  •  5 dkg póréhagyma
Rozmaringos csirkemell zöldségtempurával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rozmaringos csirkemell zöldségtempurával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rozmaringos csirkemell zöldségtempurával recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, távol-keleti kirándulásra invitáljuk Önöket. A recept különlegessége egy ázsiai bundázási mód, a tempura. Minden titokba beavatjuk Önöket, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el így!

Azzal kezdünk most, hogy a csirkemellet ízesítjük, majd rozmaringgal serpenyőben megsütjük.

Jöhet a tempura tészta elkészítése! 4 dl jéghideg vizet összekeverünk 2 tojás sárgájával, 20 dkg liszttel, kellő óvatossággal, finoman. Ennek a tésztának pedig ez lesz a különlegessége: röviden, a jég és a tűz, azaz a jéghideg víz, akár jégkockákkal megspékelve, és a forró olaj találkozása a gázrózsák fölött (elektromos tűzhelynél ez nem lesz teljesen igaz)! A csirkemell aktuális árát itt találja.

Ha kicsit csomós lesz, itt nem olyan nagy baj. Nagyobb darabokra vágott zöldséget lisztben megforgatunk, áthúzzuk az összekevert tésztán, azaz, sallangmentesen, belemártjuk a tésztába. Csöpögtessük le, majd azonnal süssük ki a forró olajban.

Igazi különlegesség! És azt is érdemes tudni, hogy nem csak zöldséget, hanem bármi mást is elkészíthetünk ezen a módon. Japánban előszeretettel készítik így például a rákot, de egy klasszik karajt is elkészíthetnek így!

Remoulade mártást már készítettünk, itt találják, de ha nem akarnak kattintani, itt egy gyors, rövid emlékeztető: tartármártás + ecetes uborka + vöröshagyma finomra vágva = remoulade mártás.

 

Kattintson ide egy brokkoli saláta receptért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 Comments are closed.