Online Gasztronómiai Magazin

Rozmaringos sertéstekercs káposztával, almával

A rozmaringos sertéstekercs káposztával, almával recept hozzávalói

60 dkg sertéskaraj, 40 dkg savanyú káposzta, 3 db alma, 1 szál friss rozmaring, 1 szál póréhagyma, 1 nagyobb szem burgonya, só, bors, 1 evőkanál cukor, 1 dl fehérbor

Rozmaringos sertéstekercs káposztával, almával

Rozmaringos sertéstekercs káposztával, almával

 

A rozmaringos sertéstekercs káposztával, almával recept elkészítése

 

Most karajt töltünk, mert ugye tölteni szeretünk. Szárazabb húsrészről van szó, ezért választottunk olyan tölteléket, ami ezt ellensúlyozni fogja. Hogy mit is pontosan? Nézzék meg! És persze ha megtetszik, készítsék is el így!

A húsból nyitott szeleteket vágunk, vagy vágatunk a hentessel, ha vagyunk vele olyan jó viszonyban. A hússzeleteket klopfoljuk, utána a friss rozmaringot leszedjük a száráról, összevágjuk, beletesszük a húsba a felvágott póréhagymával együtt, és végül felgöngyöljük.

Elegáns és természetes megoldás, ha póréhagymával kötjük össze, de összetűzhetjük fogpiszkálóval is. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük a serpenyőben. A sertéskarajhoz aktuális árat itt találnak.

Cukrot karamellizálunk, ha esetleg félünk, hogy leég, tehetünk bele kevés bort vagy pár csepp vizet, utána hozzáadjuk a káposztát és az almát. Az elkészítési idő függ az alma minőségétől.

Tálalásnál középre kerül a káposzta az almával. A fogpiszkálót kiszedjük a húsból, felszeleteljük, és így, szeletelve helyezzük a tányérra. A megmaradt póráhagymával díszítjük.

 

Egy másfajta almás, káposztás verziót itt tudnak megnézni.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.