Online Gasztronómiai Magazin

Rumos meggybefőtt

A rumos meggybefőtt hozzávalói

1 kg meggy, 35 dkg cukor, 1,5 dl rum, szalicil

Rumos meggybefőtt

Rumos meggybefőtt

 

A rumos meggybefőtt elkészítése

 

Tudjuk, szinte mindent lehet készen venni, de, őszintén, a mi véleményünk az, ha valami otthon készül, az az igazi. Csak szervezés kérdése. Ha pedig ránéznek a receptre, az is kiderül, hogy nem valami hihetetlenül sok időről van szó, simán belefér a meggyszezonba, csak egy pici ügyesség kell hozzá!

A válogatott, egészséges meggyet megmossuk, szárát, magját eltávolítjuk. 1 kg magozott meggyre 35 dkg cukrot rétegezünk, hozzáadunk 1,5 dl rumot és összekeverjük. A különleges rumhoz aktuális árat itt találnak.

Két napig száraz, hűvös helyen letakarva, többször megkeverve pihentetjük.

A gyümölcsöt tisztára mosott üvegekbe töltjük, tetejére szalicilt teszünk, és légmentesen lezárjuk az üvegeket. Száraz, hűvös helyen tároljuk. A meggybefőtt felhasználására ötleteket itt találnak.

Ha szeretnének válogatni kipróbált, remek receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nincs egymillió recept, előre szólunk, abban a konstrukcióban nem hiszünk, hogy a mennyiség a fontos. Ami van, az azonban mind sokszorosan kipróbált és bevált recept, köztük sok-sok részletes videórecepttel. Térjenek vissza holnap is!Comments are closed.