Online Gasztronómiai Magazin

Sajtos, uborkás csirkeszeletek

A sajtos, uborkás csirkeszeletek recept hozzávalói

60 dkg csirkemell, 1 db kígyóuborka, 15 dkg kecskesajt, 3 dl joghurt, durva bors, bors, fokhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 dl tejszín

Sajtos, uborkás csirkeszeletek

Sajtos, uborkás csirkeszeletek

 

A sajtos, uborkás csirkeszeletek recept elkészítése

 

Apropó, a címben nem említettük, de igen fontos összetevő a kecskesajt, ha nem a legfontosabb. Persze egy recept esetében ilyesmit állítani bizonyos fokig felelőtlenség, mert nem egyetlen összetevőn múlik a végső siker. Szóval, nézzék meg, próbálják ki!

Azzal kezdünk, hogy a csirkéből vastag formázott steakeket vágunk. Ezután megsózzuk, megszórjuk provence-i fűszerrel, és hűtőbe tesszük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Zöldségtisztítóval az uborkából vékony szeleteket vágunk. Besózzuk az uborkacsíkokat, és egymás mellé kiterítjük. Ha a levét kiengedte, akkor egymáson keresztbe elhelyezzük.

Mindezek után a kecskesajtot egy kis durva borssal összegyúrjuk, és ott ahol az uborkák találkoznak, oda egy csipetnyi sajtot teszünk, majd pedig az uborka többi részét ráhajtogatjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és az apróra vágott kaliforniai paprikát beleszórjuk. Lepirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és sóval ízesítjük. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, utána visszaforraljuk.

A csirkesteak mindkét oldalát aranybarnára sütjük, kevés olajon, középmeleg serpenyőben. Végül pedig tányérra helyezzük a csirkét, és leöntjük a tejszínes mártással, az uborkát mellé tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, mi várjuk Önöket!

 

Egy másik, uborkával készülő receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.