Online Gasztronómiai Magazin

Sajttal szórt polenta szalámival

A sajttal szórt polenta szalámival recept hozzávalói

  • 25 dkg kukoricadara,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg szalámi,
  • 10 dkg ruccola,
  • 10 dkg sajt,
  • balzsamecet,
  • 10 dkg sonka
Sajttal szórt polenta szalámival

Sajttal szórt polenta szalámival

 

A sajttal szórt polenta szalámival recept elkészítése

 

Hagyományos recept következik, egy régi ételt elevenítünk fel, ma olaszosan polentának hívjuk, de ez bizony a puliszka. Persze egy kicsit másképp! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először készítsük el a polentát! Vizet teszünk fel egy kevés tejszínnel, tegyünk bele egy kevés sót. Amikor felforr, beleszórjuk a darát, és szépen, lassan megfőzzük.

Amíg a dara fő, elkészítjük a salátánkat. Egy tálba tesszük, balzsamecetet öntünk rá, összekeverjük. Majd ez lesz a tölteléke a sonkának. Közben figyelni kell: ne felejtsék el megkeverni a polentát! Jöhet a töltés: igazából bármilyen sonkát használhatnak. Sonkához aktuális árat itt találnak! Beletesszük a salátát, felgöngyöljük, betesszük a hűtőbe addig, amíg a polentát elkészítjük.

Egy formát kibélelünk fóliával, félig polentát öntünk bele, szalámit teszünk rá, majd a maradékot polentát ráöntjük a tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, 1-2 órát hűtjük. Utána kivesszük a formából, a tetejére sajtot reszelünk, forró sütőben kicsit rápirítjuk a sajtot, hogy szép piros legyen.

Tálalásnál egy tányérra három tekercset és egy polentát helyezünk, balzsamecettel díszítjük. Kukoricás receptek között itt tudnak szemezgetni!

 

Polentás recept? Vagy puliszkás? Itt találnak még egyet, más karakterrel, természetesen!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.